Allereerste Blogpost

Welkom, wat leuk dat je er bent!

Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen met deze blog. 

Voor wie ons nog niet kent wil ik beginnen met een korte introductie. Ik ben Danique en samen met Wout en onze lieve viervoeters Leon en Jet, maken wij in onze vrije tijd veel wandelingen. I Sea Plastic is ongeveer tweeënhalf jaar geleden ontstaan vanuit een dagelijkse frustratie; de grote hoeveelheid plastic afval in de natuur. Na een tijdje vol verbazing het rondslingerende vuil te hebben verafschuwd, ben ik op een dag gewoon begonnen met het op te ruimen. Je vindt ons voornamelijk op het strand tussen Zandvoort en IJmuiden maar eigenlijk ruimen wij overal op waar wij een wandeling maken. 

Voorwerpen die wij iedere wandeling standaard aantreffen zijn: ballonnen, rietjes, flessen, doppen, (boodschappen)tassen of zakken en verpakkingen. Wanneer je begint met het verzamelen van al het afval, valt het eigenlijk pas op hoeveel er ligt. Waar ik eerder nog nooit bij stil heb gestaan, is dat er ook veel verscholen ligt onder het zand. Soms trek je aan een stukje visdraad en haal je dit samen met een stuk zeewier, een ballon en een gedeelte van een visnet uit het zand naar boven. 

Op Instagram post ik veel foto’s van onze opruimacties waarmee ik de wereld wil laten zien wat onze wegwerp maatschappij voor een schade achter laat in de natuur. Check hier mijn foto’s.

Het idee om een blog te beginnen speelt al een tijdje. Duurzaam(heid) is bij de meeste mensen inmiddels een bekend woord en het is super om te zien dat het begint te ‘leven’. Ook wij zijn dagelijks op zoek naar verantwoorde-re keuzes en ik hoop dan ook met deze blog de lezer(s) op een informatieve manier te inspireren. 

Als ik sommige moet geloven schijnt de overstap naar een duurzaam leven kinderspel te zijn. Was het maar zo eenvoudig. Verantwoorde keuzes maken vergt tijd en de wil om je te verdiepen in verschillende onderwerpen. Uit onderzoek van Ynte van Dam blijkt dat mensen duurzaamheid belangrijk vinden maar hun gedrag niet aanpassen. Prijs of gemak zijn vaak bepalend. Gelukkig speelt onze omgeving steeds meer in op duurzaamheid waardoor het ons gemakkelijker wordt gemaakt om verantwoorde keuzes te maken. 

Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat het de moeite waard is om te ‘verduurzamen’. Het voelt als een rijkdom om kennis te vergaren die niet alleen je lijf en geest verzorgt maar ook nog eens beter is voor onze planeet. Een win-win situatie als je het mij vraagt. Maar doe dit stap voor stap en wees niet te streng voor jezelf. Het zit nu eenmaal wel eens tegen maar daar leer je van, volgende keer beter. 

Ik zie het vergaren van al deze informatie als onmisbare basiskennis die belangrijk is voor ieders bestaan. Als je stilstaat bij het idee dat er eigenlijk niets belangrijkers is dan een gezond lijf en leven (lees: leefomgeving = de aarde) is de rest toch bijzaak?

Liefs, Danique

Advertenties

3 gedachten over “Allereerste Blogpost”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s